Ми зберегли нашу СПУ. Настав час роботи з відновлення її авторитету в суспільстві

Неділя, 25 червня 2017, 19:39

Відбулося засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 07 травня 2017, 21:04

Перше травня у Кропивницькому

Вівторок, 02 травня 2017, 08:39

Політрада СПУ визначила завдання на поточний період

Понеділок, 13 березня 2017, 08:11

СПУ візьме участь у місцевих виборах в оновленому складі

Соціалістична партія України візьме участь у місцевих виборах в оновленому складі та сподівається подолати 5%-відсотковий бар'єр. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова партії Микола Садовий.
Садовий поінформував, що 1 серпня на другому етапі 20-го позачергового з'їзду СПУ було обране нове керівництво партії - голова та політична рада. Також було затверджено нову офіційну символіку Соцпартії, вдосконалено статут партії. Він також додав, що на з'їзді перед новим керівництвом було поставлено завдання повернути партію до активної політики, оновити програму партії та розробити план виходу держави і суспільства з соціально-економічного колапсу.
Крім того, голова СПУ заявив, що його політична сила розраховує подолати на місцевих виборах в жовтні 5%-відсотковий бар'єр, зокрема, і за рахунок потенційних виборців Комуністичної партії України.
"Щодо виборців, то все залежатиме від того, як ми попрацюємо на місцях, як ми дійдемо до цих людей, пояснимо їм свою ідеологію. Ми готові до цього, вже розпочали цю роботу, і я думаю, що ми подолаємо 5%-відсотковий бар'єр, в тому числі і за допомогою електорату, який раніше підтримував Компартію”, - сказав Садовий.
Також голова Соціалістичної партії України заявив, що двері його політичної сили відкриті для членів Компартії. "Щодо комуністів і участі їх у наших списках, то якщо вони вийдуть з Компартії, то вони мають право звернутися до нас як громадяни. У нас є 3-місячний термін випробування, і хто раніше звернувся, то може бути у наших списках або як безпартійний, або як член вже нашої партії”, - зазначив він.
Микола Садовий додав, що керівництво Соцпартії було кардинально оновлено, і жоден з колишніх її очільників нині не працює ні на керівних посадах партії, ні взагалі не входить в партію: "справа кожного члена Соцпартії - бути в партії чи ні. Минуле керівництво майже всі повиходили з Соцпартії і пішли в інші партії. Ми очистилися. Але якщо вони захочуть повернутися до Соцпартії - двері відкриті: випробувальний термін - і на рядових засадах можна поновитися”.

УНІАН