Важливі зустрічі Голови СПУ

П'ятниця, 06 грудня 2019, 19:25

З Днем народження СПУ!

Шановні однопартійці, дорогі співвітчизники!

Політвиконком Політради Соціалістичної партії України щиро вітає всіх справжніх соціалістів і наших прихильників зі знаменним святом – Днем створення Соціалістичної партії України!

Найважливішими цінностями для людей завжди були, є і будуть мир, свобода, рівність, демократія і солідарність. Це основоположні принципи, котрі впродовж 29 років історії сповідує Соціалістична партія України – партія європейського демократичного соціалізму. Так сталося, що сьогодні СПУ – перша в Україні лівоцентристська політична сила, ровесниця новітньої української незалежності, у боротьбі з владою змушена захищати право на своє існування.

Попри всі перепони влади у відновленні юридичного статусу СПУ наша позиція чітка і послідовна – в найтяжчі моменти, коли багатьом здавалося, що все втрачено, ми зберегли нашу СПУ і тепер докладаємо зусиль, щоб крок за кроком відновлюючи її авторитет, повернутися в авангард українського політикуму. Впродовж трьох років проводиться напружена робота з Міністерством юстиції, Генеральною прокуратурою, Офісом Президента в частині виконання ухвали Вищого Адміністративного Суду України від 13 червня 2017 р. Нинішня влада все робить, аби не допустити в Україні розвиток лівих і лівоцентриських партії. Така сутність так званої демократії капіталізму. Проте слід вистояти і тут. Політичні прагматики, що прийшли до влади в результаті кривавих подій 2013–2014 років, а після них нинішня влада не втомлюються твердять про необхідність системних реформ, натомість економіка країни продовжує балансувати на межі краху. Тотальна корупція, з якою ніхто не бореться, злочинність, війна на сході, якій не видно кінця-краю, невпинне зростання цін на продукти і товари першої необхідності, тарифи та комунальні послуги при зниженні реальних доходів абсолютної більшості населення, неспроможність організувати боротьбу з COVID-19 – ось далеко не всі тяжкі реалії нашого сьогодення.

За цих обставин ми, істинні соціалісти, заявляємо про необхідність кардинальної зміни влади. Здолати бідність, забезпечити кращі, мирні перспективи, процвітання України й її народу може лише влада лівоцентристських політичних сил шляхом розбудови суспільства соціальної справедливості, суспільства, де панують принципи європейського – демократичного соціалізму.

У цей надскладний для нас час закликаю всіх, не втрачати віру в нашу Перемогу, бути не байдужими, не стояти осторонь в очікуванні, чим закінчиться наша боротьба за СПУ, а продовжувати організаційно-партійну роботу в умовах, що склалися. Сьогодні у всіх регіонах України підбиваються підсумки участі членів СПУ та наших прихильників у щойно проведених виборах до місцевої влади і позитивні результати в ряді областей є.

Переконаний, що ми відродимо СПУ – істинну лівоцентристську політичну силу – партію демократичного європейського соціалізму для подальшої плодотворної діяльності на благо України та її народу.

Зі святом, товариші!

Голова Соціалістичної партії України