З днем народження Соціалістичної партії України!

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 09:07

Зустріч у Кропивницькому

Субота, 06 жовтня 2018, 12:27

Обмін думками з рядовими членами СПУ

Неділя, 02 вересня 2018, 10:12

Політвиконком у дії

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:45

З днем народження Соціалістичної партії України!

Шановні однодумці, друзі!

Сьогодні для членів Соціалістичної партії України, наших прихильників урочистий день. Рівно 27 років тому у Києві відбувся установчий з’їзд нової в Україні, лівоцентристської політичної сили, яка визначила своєю програмною метою розбудову України як демократичної, соціальної, правової держави, де утверджується система відносин демократичного соціалізму, справедливості, свободи і солідарності, постійного поліпшується життя людей.

Тоді стати соціалістом нерідко означало свідомо виставити себе як об’єкт шельмування.

За більше ніж чверть віку СПУ немало зробила для утвердження в державі принципів соціальної справедливості. Саме завдяки ініціативі депутатів-соціалістів парламент ухвалив основоположні закони України щодо соціального захисту громадян, забезпечення конституційних прав на освіту, медицину, гідні умови життя.

Фракція СПУ у Верховній Раді ініціювала запровадження мораторію на продаж землі, щоб не допустити її привласнення олігархічними кланами та іноземним капіталом, так, як це сталося з вітчизняними промисловими підприємствами внаслідок грабіжницької приватизації.

Соціалістами було розроблено цілу низку програмних документів соціально-економічного та політичного розвитку України. Багато з них, зокрема програма «Справедлива Україна» та Маніфест СПУ «До суспільства соціальної справедливості!», не втратили актуальності й сьогодні.

Одночасно щодення показало, що олігархи заради збереження своїх владних позицій постійно підживлюють суспільство псевдосоціалістичними партійними проектами, з метою дискредитувати ідею лівоцентризму, внести зневіру й розкол у середовищі тієї частини населення, яка прагне реалізації ідеї соціальної справедливості. Дійшло до запровадження владою практики політичного рейдерства як зовнішнього, так і внутрішнього, будь якими методами.

Оцінюючи нинішню суспільно-політичну ситуацію та виходячи з набутого історичного досвіду, СПУ зобов’язана вистояти, продовжити боротьбу за виконання Міністерством юстиції України рішень Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017 р. в частині внесення відповідних змін до ЄДР згідно рішень ХХ з’їзду СПУ. Сьогодні першочерговими завданнями керівництва СПУ, усіх її організацій є забезпечення єдності на основі принципів демократичного централізму, створення умов для нормальної діяльності Політвиконкому, визначення способів участі у президентських виборах, відновлення авторитету СПУ, її впливу серед виборців, подолання деяких негативних тенденцій привнесених у діяльність керівництва СПУ.

Попри намагання влади знівелювали діяльність СПУ основні партійні структури збережено, СПУ все ж діє, а це вселяє впевненість, що ми згуртувавшись досягнемо успіху.

Вітаю всіх членів Соціалістичної партії України, та її прихильників днем утворення нашої партії. Я впевнений, що згуртувавшись ми уже невдовзі подолаємо штучно створені перешкоди у діяльності СПУ.

З повагою, Голова СПУ

Микола Садовий