Зустріч у Кропивницькому

Субота, 06 жовтня 2018, 12:27

Обмін думками з рядовими членами СПУ

Неділя, 02 вересня 2018, 10:12

Політвиконком у дії

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:45

Членам Соціалістичної партії України

Шановні однопартійці!

Оскільки згідно Ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017р. я визнаний Головою Соціалістичної партії України маю за обов’язок поділитися з вами думками про подальшу роботу з відновлення офіційно зареєстрованого юридичного статусу СПУ згідно чинного законодавства.

Доцільно зупинитися на деяких подіях, які передували сьогоденню. Згідно Статуту СПУ та чинного законодавства 21.06.2014 року був скликаний перший етап ХХ-о позачергового з'їзді Соціалістичної партії України, де Головою СПУ було обрано Рудьковського М.М. На другому етапі цього з’їзду Головою СПУ було обрано Садового М.І. Також був змінений керівний склад партії – Політрада та Політвиконком Політради СПУ. Але у зв’язку з тим, що рішення ХХ-о позачергового з'їзду Соціалістичної партії України реєстраційна служба Міністерства юстиції України не реєструвала, партія в 2014 р. звернулась до Окружного адміністративного суду м. Києва, який своїм рішенням зобов’язав Міністерство юстиції України зареєструвати рішення ХХ-о позачергового з'їзду Соціалістичної партії України, в тому числі зміни до Статуту СПУ та в складі керівних органів партії. Проте в подальшому Устенко П.І., який значився на той момент у ЄДР Міністерства юстиції України Лідером СПУ звернувся до апеляційного адміністративного суду і домігся скасування вищенаведеного рішення суду першої інстанції.

В той же час Міністерство юстиції України звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом про скасування реєстрації СПУ у зв’язку з начебто порушенням СПУ Закону України № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» при поданні документів про перереєстрацію символіки партії. Таким чином в той момент згідно рішення апеляційного адміністративного суду партія та її майно практично переходили у розпорядження Устенка П.І., а згідно позову Мінюсту до Окружного адміністративного суду м. Києва державна реєстрація СПУ підлягала скасуванню.

Тоді ми не мали юридичної служби, яка могла хоч-якось захистити партію від цієї навали. Перспектива подальшого існування СПУ була під великою загрозою. В цій критичній ситуації заступнику Голови СПУ Бульбі С.С. вдалося переконати народного депутата чотирьох скликань Левцуна В.І. практично очолити нашу боротьбу за збереження реальної Соціалістичної партії в правовому полі України. Після знайомства з широким загалом реальних членів партії та її керівників Володимир Іванович згодився використати всі свої можливості для збереження та розвитку реальної Соціалістичної партії України.

В результаті було виграно три адміністративні процеси та порушено кримінальну справу по факту підробки Устенком П.І. документів. Окрім того, були залучені певні кошти, які дозволяли проводити необхідні організаційні заходи впродовж двох років.

В межах чинного законодавства був проведений ХХІ-й з’їзд СПУ, де Левцун В.І. був обраний Лідером партії і є ним на сьогоднішній день не задля посади, а для отримання додаткових можливостей в боротьбі за партію. Тоді ж відзначено ХХV-у річницю СПУ.

В той момент Устенко П.І. відчув, що його плани захоплення бренду партії та її майна практично зруйновані. Скористався, що він ще рахувався в Єдиному Державному Реєстрі як Лідер партії – сфабрикував рішення фіктивного чергового з’їзду (без номера) і продав ці сфальсифіковані документи А.Авакову як потужний політичний бренд та значну кількість майна у вигляді офісів партії.

Тоді ж на політичному горизонті СПУ з’явився діючий народний депутат України Каплін С.М., який взяв на себе зобов’язання вирішити питання реєстрації в Мінюсті керівних органів СПУ, обраних ХХ-м позачерговим з'їздом Соціалістичної партії України та підтверджених Вищим адміністративним судом України, за умови, що ми його оберемо Головою СПУ на зібранні реальних соціалістів, яке буде зареєстроване як з’їзд. Також він брав на себе зобов’язання організувати фінансову допомогу для забезпечення статутної діяльності територіальних структур партії. Значна частина партійного активу повірила йому. Але, не зважаючи на те, що ми провели відповідне зібрання реальних соціалістів, нічого зі своїх обіцянок Каплін С.М. не виконав, в результаті чого СПУ втратила рік часу, не отримавши ніякого результату.

На сьогодні в засобах масової інформації він заявляє, що є Головою Соціал-демократичної партії і нині має намір «перетягнути» до СДП (у якої практично немає структур в Україні) наших партійців. При цьому на сьогоднішній день Каплін С.М. рахується в Єдиному Державному Реєстрі як керівник СДП. Відповідно, згідно Закону України «Про політичні партії» та Статуту СПУ Каплін С.М. не може бути членом СПУ, а тим більше Головою СПУ.

В даній ситуації вважаю за необхідне припинити партійну співпрацю з Капліним С.М. та повернутись до попередньої стратегії й тактики боротьби за партію. З Капліним С.М. можна співпрацювати як із лідером іншої партії.

Одночасно прошу всіх однопартійців надати свої письмові пропозиції з усіх проблем, які виникли у СПУ для прийняття відповідного рішення з активізації діяльності СПУ на мій e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або в письмовій формі за адресою: 25006 м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи 71, кв. 5.

Додатки:

1. Ухвала Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017р. (що набрала законної сили), якою зобов’язано Мінюст, який був відповідачем по справі, взяти до відома інформацію про зміни до Статуту СПУ та у складі керівних органів Соціалістичної партії України, що прийняті на ХХ позачерговому з'їзді Соціалістичної партії України.

2. Витяг з ЄДР про керівника СДП, Капліна С.М.

3. Виписка з інтерв’ю Капліна С.М.

З повагою Голова СПУ                                     Садовий М.І.