Щиросердно вітаємо з Новим Роком та Рідвом Христовим!

П'ятниця, 29 грудня 2017, 09:03

МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

СОЦІНТЕРН ВІДРЯДИВ БІЛОРУСЬКОГО СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТА СТАТКЕВИЧА ПІДТРИМАТИ ОБ'ЄДНАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЛІВИХ

Середа, 27 вересня 2017, 18:03

СЕРГІЙ КАПЛІН ОЧОЛИВ ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КОМІТЕТ СОЦПОЛІТИКИ І ГОТУЄ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОРИВ

Народний депутат Сергій Каплін

Народний депутат Сергій Каплін приступив до виконання обов’язків голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Новий очільник парламентського органу вже готується до Погоджувальної ради депутатських фракцій у понеділок, де він представить план першочергових кроків для модернізації соцполітики, підняття зарплат і пенсій.

«Я готую соціальний прорив! Наголошу, що ми живемо в парламентсько-президентській державі і саме голова соціального комітету Верховної Ради — перша особа, яка має визначати державну політику в цій сфері. Саме тому на наступне засідання комітету я вже викликав міністра та віце-прем’єра, відповідальних за соціальний блок. Нагадаємо їм, що за 1 статтею Конституції, Україна — соціальна держава. Я наполягатиму на невідкладному винесенні на голосування мого законопроекту про ЄСВ з мільйонних зарплат. Прості люди платять 22% з усього заробітку, керівник «Нафтогазу», наприклад — усього з 50 тисяч гривень, а решту мільйонів кладе собі в кишеню. Ці кошти мають наповнювати Пенсійний фонд!», — заявив голова Комітету ВР з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін.

Серед пріоритетів, які визначив для себе керівник парламентського Комітету соцполітики — максимальна відкритість органу. На думку Капліна, громадські організації та профспілки мають стати рівними партнерами комітету. Новий голова обіцяє максимальну прозорість роботи та звітність перед громадянським суспільством.

«Перше наше завдання — ми маємо кардинально підняти зарплати і пенсії. І ми відшукаємо всі джерела для цього разом з урядовцями, профспілками, громадськими організаціями, регіональними лідерами. Другий пункт — боротьба з безробіттям, скороченнями та порушенням трудових прав. На прикладі «Криворіжсталі», ми маємо на законодавчому рівні закріпити достатню частку заробітної плати в собівартості продукції та збереження і безпеку робочих місць. Третій — комітет має захистити українських заробітчан! Їхня кількість невпинно збільшується і ці люди мають знати, що держава ними опікується і шукає можливості для них повернутися і знайти роботу тут. Четвертий — вирішення проблем переселенців — їм присвячуватимемо окремий блок на кожному засіданні», — розповів Каплін.

Також Комітет соцполітики під керівництвом Капліна має посилити міжнародну співпрацю та впровадження досвіду соціал-демократичних країн, передових за соціальними стандартами в світі. На понеділок уже запланована зустріч голови Комітету соцполітики з послом Швеції.