ГОЛОВА СПУ СЕРГІЙ КАПЛІН ПРО КУРС СОЦПАРТІЇ ТА ПЛАНИ НА МАЙБУТНІ ВИБОРИ У ПРОГРАМІ HARD З ВЛАЩЕНКО

Четвер, 10 травня 2018, 09:03

МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

СОЦІНТЕРН ВІДРЯДИВ БІЛОРУСЬКОГО СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТА СТАТКЕВИЧА ПІДТРИМАТИ ОБ'ЄДНАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЛІВИХ

Середа, 27 вересня 2017, 18:03

НОВА ОПОЗИЦІЯ ВИМАГАЄ РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ І ПЕРЕВИБОРІВ

Ліві добиватимуться дострокових парламентських виборів. Першу акцію нової опозиції за розпуск Верховної Ради провели у неділю. Символічним Маршем порожніх каструль чотири тисячі українців з усіх регіонів заявили про недовіру депутатському корпусу та необхідність перезавантаження влади й заснування народної опозиції.

«Нинішній Парламент недієздатний – він банкрут: без коаліції, без опозиції, без довіри. Саме тому ми оголосили про створення нової опозиції – народної. Ми починаємо масові акції протесту проти антисоціальної й антилюдської політики влади. Ми роз'яснюємо свої цілі та завдання й вимагаємо негайного розпуску ВР. Призначення позачергових виборів до Парламенту, куди мають прийти виключно представники народу України. Маш Маніфест - це звернення до людей праці та простих українців із закликом об'єднатись за свої соціальні та громадянські права», - заявив голова Соціалістичної партії України Сергій Каплін.

До нової опозиції приєднались Соцпартія, Соціал-демократична партія, Партія пенсіонерів України, Робітнича партія, Партія зелених та профспілки. Участь в акції взяли також пенсіонери-силовики, які добиваються перерахунку пенсій, передбаченого законом, який не виконується.

«Наша ключова мета і наш план: зарплата – 10 000 грн, пенсія – 5 000, висока стипендія та мирне небо над головою. Іншого ми не повинні вимагати. Ми сьогодні з вами заснували нову опозицію. Сьогодні по всій країні різні політики і політикани, псевдо-громадські діячі, начебто лідери нації, або на це претендують - проводять акції протесту. Наш найчисельніший. Наш – найзмістовніший!», - додав голова Соцпартії.

Нова опозиція поставила ультиматум владі та заявила, що продовжуватиме вуличні протести під Верховною Радою, доки не будуть призначені вибори.

«Ми маємо очистити владу від тих, хто 27 років перевдягається з коаліції в опозицію і тільки набиває свої кишені, від фальшивих борців, які грають роль непримиренних ворогів влади, а насправді її вірні соратники»,- заявив заступник голови Соціал-демократичної партії, голова фракції СДП в Полтавській міськраді Олександр Шамота.

Нові опозиціонери прийшли з плакатами: «Людей потрібно годувати їжею, а не політичними обіцянками», «За європейський соціалізм».

«Ви, які прийшли сюди, які підняли ці прапори, ви несете ідею. Це ідея, яка дозволяє кожному в країні, де перемагає ця ідея відчувати себе комфортно. Це і Швеція, це і Норвегія і багато країн Європи, в яку ми з вами йдемо, живуть добре саме тому, що вони вибрали саме таку ідею. І нам нічого іншого не треба робити. Нам просто потрібно не допустити до влади тих людей, які сьогодні керують країною. Ось поруч із нами, у Верховній Раді сидять 6 партій які узурпували владу, але які не несуть жодної ідеї. Вони узурпували владу, вони зробили все для того, щоб залишитись при цій владі надовго.Наш новий лозунг, абсолютно соціалістичний має звучати не так. Такий лозунг був у Республіканській Іспанії: «Вони не пройдуть!», - заявив на мітингу голова Партії зелених Віталій Кононов.