ГОЛОВА СПУ СЕРГІЙ КАПЛІН ПРО КУРС СОЦПАРТІЇ ТА ПЛАНИ НА МАЙБУТНІ ВИБОРИ У ПРОГРАМІ HARD З ВЛАЩЕНКО

Четвер, 10 травня 2018, 09:03

МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

СОЦІНТЕРН ВІДРЯДИВ БІЛОРУСЬКОГО СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТА СТАТКЕВИЧА ПІДТРИМАТИ ОБ'ЄДНАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЛІВИХ

Середа, 27 вересня 2017, 18:03

КАПЛІН ВИВІВ НОВУ НАРОДНУ ОПОЗИЦІЮ НА МАРШ ПОРОЖНІХ КАСТРУЛЬ З УЛЬТИМАТУМОМ ВЛАДІ

Під Верховну Раду сьогодні прийшов Марш порожніх каструль. Кілька тисяч людей з усієї країни поставити ультиматум про негайний розпуск Парламенту вивели Соціалістична партія України, Соціал-демократична партія, Партія пенсіонерів України, Робітнича партія і Партія зелених України. Під дзвін каструль, кришок і ложок ліві закликали до перевиборів Верховної Ради і оголосили  про створення нової народної опозиції і запросили бажаючих заявити своє право на сите життя в Україні долучатися до боротьби за підвищення соцстандартів.

«Сьогодні ми народили нову опозицію, народну опозицію яка бореться за конкретні речі для простих людей: за роботу і зарплату, пенсію і соціалку. За деолігархізацію на рівні Конституції та перевибори Ради. Вулиці не повинні стати порожніми, трибуна пустою без вимог простих людей, опозиція у Раді має припинити плазувати перед владою! Навпаки, політики повинні замикати колону народних протестів, повинні разом із людьми домагатися підвищення зарплати-мінімалки до 10000, а пенсії-мінімалки до 5000 грн, а не влаштовувати перфоманси за гроші спонсорів, які сидять в країні-агресорі. Заявляємо, що ми беремо ініціативу об’єднати людей і добитися цілей реальної опозиції. Простим людям прийдеться обирати: профспілки чи фанклуб біглих олігархів, союз простих вчителів та лікарів чи солянку з «грузинів та юль», рух простих людей  чи вчорашню владу, яка переодягається в опозицію всі 27 років», - заявив глава Соціалістичної партії України Сергій Каплін.

Марш стартував з Європейської площі і пройшов вулицею Грушевського до Верховної Ради. На мітингу під Парламентом учасники Маршу прийняли маніфест і оголосили план перемоги простих людей над олігархами і подолання бідності.

«Економічні вимоги лівих незмінні - мінімальна пенсія 5 000 гривень, мінімальна зарплата - 10 000. Як це зробити - не красти, зупинити божевільне зростання цін і припинити необґрунтовано підвищувати тарифи. Потрібно негайно встановити на це мораторій. Ми за підвищення податків для багатих і стягнення справедливого ЄСВ з мільйонних зарплат, яке дасть змогу наповнити Пенсійний фонд. Цей Парламент не здатен це зробити. Тому потрібні негайні дострокові перевибори. Ми проти політиків та їхніх інтриг, за Україну без олігархів та їхніх політичних маріонеток»- додав голова політвиконкому Соціал-демократичної партії Сергій Варламов.

Нагадаємо, СПУ, СДП, Партія пенсіонерів і Робітнича партія, разом із профспілками вже виходили на протести з вимогою підвищення соцстандартів. У грудні вони пікетували Кабмін і Парламент, щоб змусити депутатів і членів уряду передбачити в Держбюджеті-2018 пенсію-мінімалку на рівні 5 000 грн, а зарплату-мінімалку - 10 000.