ГОЛОВА СПУ СЕРГІЙ КАПЛІН ПРО КУРС СОЦПАРТІЇ ТА ПЛАНИ НА МАЙБУТНІ ВИБОРИ У ПРОГРАМІ HARD З ВЛАЩЕНКО

Четвер, 10 травня 2018, 09:03

МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

СОЦІНТЕРН ВІДРЯДИВ БІЛОРУСЬКОГО СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТА СТАТКЕВИЧА ПІДТРИМАТИ ОБ'ЄДНАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЛІВИХ

Середа, 27 вересня 2017, 18:03

ЗАЯВА ПОЛІТВИКОНКОМУ СОЦІАЛІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНИ З ПРИВОДУ НЕЗАКОННОЇ РЕЄСТРАЦІЇ МІНЮСТОМ УКРАЇНИ ІЛЛІ КИВИ ГОЛОВОЮ СПУ

24 січня 2018 року Міністерство юстиції України протизаконно зареєструвало новим керівником СПУ колишнього радника міністра внутрішніх справ Іллю Киву.

У відповідь Петро Устенко, який до цього часу значився в реєстрі лідером СПУ, звинуватив очільників Міністерств внутрішніх справ і юстиції – Арсена Авакова і Павла Петренка у рейдерстві та політичній корупції.

«24 січня чиновники Мін’юсту за вказівкою міністра Петренка вчинили кримінальний злочин. Вони сфальсифікували документи і викинули з реєстру все керівництво СПУ на чолі з Лідером партії Петром Устенко та підмінили склад Політради СПУ, весь Політвиконком партії, структуру органів СПУ, Статут СПУ. Кива за підтримки Авакова та Петренка вирішили ввести в Соціалістичну партію праворадикалів та здійснили спробу рейдерського захоплення політсили. План Авакова – самому очолити СПУ і йти в Президенти, як Голова Соцпартії», - говориться в заяві Петра Устенка.

В українців виникає низка питань, щодо об’єктивної ситуації  в СПУ!

У зв’язку з цим, Політвиконком СПУ вважає необхідним заявити:

1. Ми не заперечуємо твердження П.Устенка щодо злочинного характеру дій чиновників Мінюсту та наголошуємо, що ці дії є продовженням спроби рейдерського захоплення СПУ Іллею Кивою, за очевидної участі Арсена Авакова і Павла Петренка.

Соціалістична партія України засуджує попередню співпрацю Петра Устенка з Арсеном Аваковим та Павлом Петренком, в результаті якої Державна реєстраційна служба безпідставно відмовилася взяти до відома інформацію про прийняті рішення на ХХ з’їзді СПУ. Керівництво СПУ звернулося до суду і 22 січня 2015 року Окружний адміністративний суд м. Києва визнав дії Державної реєстраційної служби України протиправними, зобов’язавши її взяти до відома інформацію про зміни до статуту та в складі керівних органів Соціалістичної партії України, прийнятих на ХХ з’їзді 21 червня 2014 року.

Мін’юст, не бажаючи виконувати цю постанову, разом з Петром Устенком влаштували судову тяганину, яка завершилася 13 червня 2017 року, рішенням Вищого адміністративного суду України, котрий підтвердив чинність постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 22 січня 2015 року.

Таким чином легітимними та повноправними представниками інтересів Соціалістичної партії України є керівні органи, обрані на ХХ та ХХІ  з’їздах СПУ, а законним Головою – Сергій Каплін.

2. Ми поділяємо висловлену в численних зверненнях до Політвиконкому стурбованість і обурення членів СПУ, всіх прихильників нашої партії протизаконними діями керівників Міністерства юстиції і запевняємо, що докладемо всіх зусиль для виконання Мін’юстом ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017 року, якою Держреєстр зобов’язано взяти до відома інформацію про зміни, внесені до статуту та до складу керівних органів Соціалістичної партії України, прийнятих на ХХ з’їзді СПУ.

З цією метою Політвиконком доручає Голові СПУ, народному депутату України Сергію Капліну звернутися до Президента України, Генерального прокурора і відповідних правоохоронних структур з вимогою забезпечення законності і покарання винних.

Ми закликаємо всіх прихильників соціал-демократії, демократичного соціалізму до об’єднання в боротьбі проти рейдерства неонацистів та праворадикалів. Спільними зусиллями не допустимо нищення СПУ – найстаршої лівоцентристської партії України.

Разом переможемо на президентських та парламентських виборах!

Голова Соціалістичної партії України,

народний депутат України                                                                                Сергій Каплін

01 лютого 2018 року