МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

КАПЛІН КАМІНЬ ТОЧИТЬ: СОЦІАЛІСТИ ВИМАГАЛИ ВІД ДЕПУТАТІВ 5000 ПЕНСІЇ-МІНІМАЛКИ І 10000 ГРИВЕНЬ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ

Ліві під Парламентом змушували депутатів підтримати збільшити мінімальну пенсію до 5000 гривень, а зарплатню — до 10000 гривень. Соціалістична партія України, разом із Соціал-демократичною, Партією пенсіонерів та Робітничою партією вийшли під Верховну Раду вимагати підвищення соцстандартів у Бюджеті-2018.

На початку акції сталися невеликі сутички з поліцією — правоохоронці не дозволили протестувальникам розгорнути плакат «За мінімальну пенсію 5000 гривень» біля шлагбауму, через який нардепи заїздять до Парламенту. Вони відтіснили активістів і закрили гасло живим щитом. З кількома протестувальниками сталася штовханина.

Поліція не пропускає мітингарів

Тим часом представники лівих зупиняли народних депутатів, які йшли на засідання і запитували чи підтримують вони підвищення мінімальної пенсії до 5000 гривень. Всі опитані парламентарі погодились з активістами, що соцстандарти потрібно збільшувати.

«Уряд проігнорував вимоги Комітету соцполітики про суттєве збільшення мінімалок і прожиткового мінімуму, наплював на бюджетні висновки Парламенту — в державному кошторисі тільки вигідні їм цифри: плюс 30% Кабміну, плюс 30% МВС, додатковий ресурс для інших міністерств. Де ж гроші для простих людей, які і наповнюють цей бюджет? Вони є — і ми змусимо їх віддати. У нас не акція, у нас боротьба — ми вже змусили Гройсмана заговорити про 10000 гривень зарплатні, але це має бути не середня і не найвища зарплата, а мінімальна. Якщо він не хоче працювати — нехай іде у відставку!», — заявив на мітингу голова Соцпартії Сергій Каплін.

Присутні одностайно проголосували за визнання незадовільною роботи Уряду і відставку Прем’єр-міністра. Напередодні Сергій Каплін вже вніс до Парламенту відповідну постанову.

«Гройсман, коли прийшов на посаду розповідав, що навчить всіх, як треба керувати. А тепер як поганому танцюристу йому все щось заважає. Танцюй, Володя, танцюй! Або іди! Свого часу під вікнами Кабміну майже рік висів наш заклик «Яценяку на гілляку» і ми добились відставки Яценюка. Те само буде і з Гройсманом», — розповів зі сцени депутат Полтавської міської ради від Соціал-демократичної партії Юрій Синяк.

Юрій Синяк Депутат Полтавської міськради Гройсману: Танцюй, Володя, Танцюй

Представники лівих у Парламенті — народний депутат Сергій Каплін, який очолює Соцпартію та Олександр Сугоняко, який керує Соціал-демократичною партією, пообіцяли в сесійній залі добиватися врахування зарплатно-пенсійних вимог українців в Державному бюджеті.

Також соціалісти Капліна в разі прийняття антисоціального кошторису, готові їхати в усі області і райони і домагатись справедливих норм в місцевих бюджетах.