МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

ГОЛОВА СПУ С.КАПЛІН ЗАРЕЄСТРУВАВ У ПАРЛАМЕНТІ СТРАТЕГІЮ ПІДВИЩЕННЯ МІНІМАЛЬНИХ ЗАРПЛАТ ТА ПЕНСІЙ БЕЗ ВТРАТ ДЛЯ БЮДЖЕТУ

Встановити мінімальну зарплату на рівні 10 000 гривень, а мінімальну пенсію підвищити до 5 000 гривень  - такі вимоги висунули соціалісти та соціал-демократи на акції протесту під Кабміном в день голосування Урядом за проект бюджету. Утім, міністри вочевидь не схотіли слухати людей і вкотре перенесли засідання.

Українські ліві сили об'єднуються в єдиний кулак під проводом Сергія Капліна аби домогтися підвищення соціальних стандартів, які не відповідають жодним викликам сучасності. Разом із соціалістами та соціал-демократами на захист прав країнців вийшли представники Партії Пенсіонерів та Робочої партії, окремі профспілкові лідери.

Мінімальна зарплата в Україні має бути 10 000 гривень і ні копійкою менше. Попуістські заяви Гройсмана та Реви, буцім то це не можливо - цинічна брехня. Наша експертна група прорахувала і визначила, якщо просто перекрити всі корупційні схеми і заборонити чиновникам красти, а утримання самих чиновників зменшити - грошей у бюджеті вистачить не тільки на десятитисячну зарплату, але й на 5000 мінімальної пенсії.

Щодня наша команда Соціалістичної партії України, Партії Пенсіонерів, соціал-демократичної партії (СДП) та Робітничої партії блокуватиме входи та виходи, в'їзди та виїзди в Парламент з вимогою до кожного депутата, уже в бюджеті-2018 закласти підвищення прожиткового мінімуму, а отже зарплат і пенсій.

- Звісно, аби прийняти що таке рішення вимагає багато конструктивної роботи, адже паралельно потрібні податкові канікули для малого бізнесу, який сьогодні самотужки тягне всю економіку. Потрібно прийняти мораторій на скорочення працівників та маніпуляції з переведенням на півставки. Окремо потрібно повернути контроль за ціноутворенням аби не дати підприємцям спекулювати на ціні товарів після підняття купівельної спроможності. Окремо виникає потреба змінити відсоток частки собівартості у наповненні зарплатного фонду підприємств. У той час, коли в Європі вона складає 30-40%, українські підприємці в собівартість продукту на оплату праці закладають лише 5%. Ми готові напрацювати всі ці документи,  - наголосив Сергій Каплін.

Нардеп зазначив, що блокування Парламенту - це вимушена міра, адже, як показує практика, іншими методами добитись, аби нардепи почули своїх виборців не існує.