МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

КАПЛІН: КАБМІН ПЕРЕНІС ЗАСІДАННЯ, ЩОБ ТАЄМНО ПОДІЛИТИ БЮДЖЕТ І НЕ ДАТИ ЛЮДЯМ ЗАСЛУЖЕНІ 10 000 МІНІМАЛКИ ТА 5 ТИСЯЧ ПЕНСІЇ

Мінімальну зарплату – 10 000 грн, мінімальну пенсію – 5000 грн: з такими вимогами під Кабміном зранку зібралися понад півтисячі активістів Соціалістичної партії України, Соціал-демократичної партії, Партії пенсіонерів та Робітничої партії з усієї країни. Про свій бюджетний ультиматум мітингувальники попередили заздалегідь, однак заплановане на цей час засідання Уряду перенесли на вечір. Утім, голова СПУ Сергій Каплін переконаний, що урядовці таки були в будівлі, але сховались від людей.

«Я знаю, що Гройсман з урядовцями зараз в Будинку Уряду. Вони за зачиненими дверима пиляють бюджет, щоб увечері вийти і під камери дати гарну картинку. А справжня картина – злидні і зубожіння пенсіонерів та трударів. Від мене вже ховався Азаров, я відправив у відставку Яценюка, я дістану і Гройсмана, якщо не будуть виконані наші бюджетні вимоги. Ми сьогодні почали боротьбу за гроші для простих людей. Я прийду з нашими вимогами на засідання Уряду, коли б воно не відбулося і буду ходити на кожне, аж до прийняття Бюджету. Гроші на 5 000 гривень мінімальної пенсії і 10 000 грн зарплатні є і ми покажемо, де їх взяти!», - заявив голова СПУ Каплін.

Голова Соцпартії додав, що подав до Парламенту законопроект про стратегію збільшення зарплати і пенсії та створення нових робочих місць. Документ, підготовлений експертами СДП та СПУ і містить понад 70 економічно обґрунтованих рецептів збільшення соціальних стандартів. Зокрема, детінізація, полегшення податкового тягаря для малого бізнесу, збільшення частки заробітної плати в собівартості продукції.

«Ті, хто сидить в Кабміні – кажуть, що на підвищення немає грошей. Гроші є, але вони жадібні і не хочуть їх віддавати. В яких статтях можна взяти гроші? Утримання влади! Для себе урядовці вже все гарно поділили: Кабміну плюс 30%, МВС теж більше на третину, Верховній Раді – аж 40% понад цьогорічну суму. Там лежать  мільярди. Де ще мільярди? В зарплатах  чиновників, які засіли в держкорпораціях – десятки мільйонів в рік вони отримують, при цьому не можуть заплатити 5 тисяч пенсіонеру чи 10 тисяч мінімалки робітнику. Це брехня! Економіка працює – експорт є, сталь плавиться, зерно росте – тільки гроші йдуть в офшори. Дістаньте гроші з офшорів – віддайте людям на зарплати!», - зазначив на мітингу голова політвиконкому Соціал-демократичної партії Сергій Варламов.

Мітингувальники заявили, що планують регулярні акції весь наступний тиждень, щоб Кабмін і Парламент знали, що люди не здадуться.

«Всі депутати і урядовці прийшли до влади з європейськими гаслами. А де ж європейські зарплати і пенсії? Ми вимагаємо сьогодні реальних цифр – поки в Європі рівень соцстандартів все одно в рази вищий, ніж пропоновані нами і обґрунтовані 10 000 і 5 000. Тільки вирішують долю громадян, для яких це порятунок – мільйонери і їм все одно. Ми сьогодні показуємо, що таке європейський соціалізм! Це, коли всі економічні питання узгоджуються з профспілками, коли людей праці чують, а не ховаються від народного гніву за переносами засідань. Ми прийшли сьогодні, наш лідер зайде на засідання, щоб передати Прем’єру наші вимоги. 7 грудня СПУ, СДП, пенсіонери та ветерани МВС, профспілки пікетуватимуть Парламент», - розповів перший секретар Київського міського комітету Соціалістичної партії України Петро Тігунов.

Мітингувальників підтримали також профспілкові лідери з усіх регіонів. Голова профспілки дорожників та шляховиків Полтавщини Микола Первак розповів про мізерні зарплати при складних умовах праці в галузі та постійні затримки виплат. Генсекретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко зазначив, що захисники трудових прав зараз готові об’єднуватися навколо кардинального підвищення соцстандартів, інакше українці не виживуть.

До речі, 6 грудня на багатотисячну акцію протесту  з бюджетними вимогами виходить Федерація профспілок України.