МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

З днем народження, Соціалістична партіє України!

Дорогі товариші однопартійці, шановні співвітчизники - прихильники демократичного соціалізму!

Сердечно вітаю Вас із 26-ю річницею Соціалістичної партії України!

Будучи ровесницею новітньої української незалежності, з перших днів заснування СПУ стала на шлях боротьби за інтереси простих людей-трудівників, проголосивши своєю програмною метою творення суспільства на засадах свободи, справедливості та солідарності – священних принципах європейського демократичного соціалізму.

За 26 літ своєї історії в надзвичайно складний період суспільних трансформацій Соціалістична партія України познала і вагомі успіхи і прикрі невдачі.

Особливо важкими видалися останні декілька років. Блокування участі СПУ в парламентських 2014-го, місцевих 2015-го і подальших виборах в територіальних громадах, спроби розпорошення активу організацій СПУ шляхом реалізації партійних проектів псевдосоціалістичного напрямку, злочинні намагання рейдерського захоплення Соціалістичної партії України поплічниками олігархічних кланів – ось далеко не повний перелік виняткових за рівнем цинізму і беззаконня заходів, до яких вдається олігархічна влада, з метою перетворення СПУ у свою прислужницю, а по суті - знищення нашої партії як істинної ідеологічної лівоцентристської політичної сили.

Однак, незважаючи ні на що, СПУ ні на йоту не відступила від проголошених ідеалів і зберегла свої структури, в основі яких вірні партійці, переконані прихильники демократичного соціалізму. Честь і хвала Вам за це, шановні побратими!

Сьогодні наша країна переживає надзвичайно важкі часи. Кривавий затяжний конфлікт на Сході, окупація Криму, економічна невизначеність, тотальна корупція тих, хто, дорвавшись до влади, використовує її виключно для власного збагачення, і, як результат, подальше збідніння населення, розгул націоналізму і екстремізму – усе це створює реальну загрозу самому існуванню України як суверенної, демократичної держави.

За таких умов ідеї соціальної справедливості, справжньої демократії набувають особливої підтримки з боку виборців, і не випадково гасла СПУ перехоплюються представниками політичних сил, які обслуговують великий капітал та олігархів. Але на практиці їхні дії зводяться лише до істеричних спектаклів у стінах Верховної Ради та клоунади на політичних шоу олігархічних телеканалів.

Правда ж полягає в тому, що лише СПУ – єдина ідеологічна лівоцентристська партія України - здатна реалізувати принципи демократичного соціалізму, що невпинно поширюються в нашому суспільстві, набуваючи ознак суспільної свідомості. Тим самим зростає потреба в діяльності саме Соціалістичної партії України.

Лівішає і світ – поборники ідей демократичного соціалізму – друга за чисельністю фракція в Європарламенті. Соціалістичні та соціал-демократичні країни в рейтингах найуспішніших у Європі. Франція, Німеччина, Швеція, Данія, Норвегія – наші орієнтири в побудові держави загального добробуту і соціальної справедливості. Соціалістичні ідеї – сучасні і прогресивні  - і в нас є сили та міцна ідеологічна база, щоб із їх допомогою підняти Україну.

Об’єднавшись з Соціал-демократичною партією і профспілками України, СПУ розпочала своє відродження. Крок за кроком ми здолаємо всі перепони і повернемо довіру нашого народу, усіх простих людей-трудівників до Соціалістичної партії України для спільної боротьби за краще майбутнє – суспільство соціальної справедливості на принципах демократичного європейського соціалізму.

Будьмо ж гідні цієї високої мети. Єднаймо наші ряди. Разом – переможемо!

Зі святом Вас усіх – з Днем народження Соціалістичної партії України!

Сергій Каплін, Голова СПУ, народний депутат України