МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

З Днем Незалежності!

Шановні співвітчизники, дорогі товариші!

26 років тому Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України, що його підтримав наш народ на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року понад 90-а відсотками голосів.

Ідея державної незалежності приваблювала широкі верстви населення як право бути господарями на своїй землі, вільно жити, сповідувати власні традиції, як спосіб вирішення назрілих соціальних проблем, як шлях до кращого життя.

Так було і 100 років тому, коли народ України підтримав національно-демократичну революцію, сподіваючись на розв’язання своїх віковічних проблем. Водночас, абсолютизувавши значення боротьби за національну державність і відсунувши на потім вирішення соціальних прагнень людей, керманичі революції тим самим відштовхнули від себе більшість народу. До чого це призвело – усім відомо.

Аналізуючи подібні метаморфози суспільної думки протягом історичного періоду від доби Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, один із фундаторів національно-визвольного руху голова Генерального Секретаріату Української Центральної Ради соціаліст Володимир Винниченко дійшов висновку: «Народ отим байдужжям відповів, чи «чужий», чи «свій» пан, чи «чужий», чи «свій» канчук, батіг, ярмо – один чорт. За що мали віддавати своє здоров’я і життя? За зміну назви і батога?»

На жаль, 26-у річницю своєї незалежності Україна відзначає в умовах політичної нестабільності та економічної невизначеності, коли з плином часу життєвий рівень переважної більшості людей лише погіршується. Саме це є причиною згасання довіри до влади, що так і не навчилася урокам історії.

Поза всяким сумнівом, сьогодні наша Вітчизна переживає найскладніші часи за останні 26 років, коли від патріотизму, принциповості та послідовності, вірності ідеям свободи, демократії і соціального прогресу, відповідальності та єдності всіх нас залежить, бути чи не бути Україні суверенною, справді демократичною, процвітаючою державою.

Будьмо ж єдині у своїх прагненнях і діях.

Сердечно вітаємо вас із Днем Незалежності України!

Щастя й миру всім нам, великих успіхів у добрих справах на благо України та її народу.

Від імені Політичної ради Соціалістичної партії України

Голова СПУ