МАНІФЕСТ СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ І ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Понеділок, 02 жовтня 2017, 19:07

Сергея Каплина избрали председателем Соцпартии Украины и выдвинули в Президенты от левых

Понеділок, 02 жовтня 2017, 18:53

Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 10 вересня 2017, 09:03

ЛУГАНCЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІІЯ ПРОТИ РЕЙДЕРСТВА АВАКОВА-КІВИ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

International Day for Protection of Children - так звучить назва Міжнародного дня захисту дітей. В цей день члени Соціалістичної партії України наголошують увагу влади, громадськості на проблеми дітей в Україні, які щоденно наростають. Рід людський немислимий без дітей, без дітей немає майбутнього у держави. Соціалісти за 25 річну історію свого існування прагнули і прагнуть, щоб діти зросли захищеними, здоровими та щасливими.
Цей день не так давно почали відзначати в Україні, хоч ще у 1925 році воно започатковано. Почалося з того, коли Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів). Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року прийняла рішення про встановлення 1 червня як Міжнародного дня захисту дітей. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.
В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Прес-служба Соціалістичної партії Україн