Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

Засідання Політради Соціалістичної партії України

Середа, 16 серпня 2017, 13:05

Вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України!

Середа, 12 липня 2017, 11:53

Відбулося розширене засідання Політвиконкому СПУ

26 жовтня у м. Києві відбулося розширене засідання Політичного виконавчого комітету Соціалістичної партії України за участі членів Політвиконкому, керівників обласних організацій СПУ та активістів партії.

Відкриваючи засідання Політвиконкому, Голова СПУ Микола Садовий привітав усіх присутніх з 25-ю річницею Соціалістичної партії України, а також поінформував актив партії щодо судових справ, пов’язаних із нереєстрацією Міністерством юстиції рішень ХХ з’їзду СПУ. Він наголосив, що завдяки рішучим заходам керівництва партії й обласних організацій СПУ Мін’юст змушений був відізвати судовий позов проти СПУ з приводу нібито невиконання нашою партією т.зв. закону про декомунізацію в частині символіки. Отже, спроба влади ліквідувати СПУ шляхом зняття з реєстрації остаточно провалилася.

Учасники засідання активно та ґрунтовно обговорили питання порядку денного.

Зокрема Іван Сидорович Бокий, народний депутат кількох скликань, голова парламентської фракції СПУ 2006-2007 рр. у виступі відзначив необхідність врахування умов, у яких СПУ доводиться організовувати свою діяльність:

– Ми діяли і діємо у звихнутій політичній системі. В Україні відсутні нормальні умови для діяльності справжніх соціал-демократичних партій. Комерціалізація політики– це біда. На жаль, народ купився «на макуху». Партія не зуміла в цій звихнутій системі вибудувати свою діяльність, та й саме колишнє ядро партії стало перероджуватися. Але то – минуле. Дуже хотілося б, щоб наша партія знайшла нове обличчя. Лідерською вона вже не буде і не повинна бути.

Член Політвиконкому, перший секретар Сумського обкому СПУ Леонід Мордовець зазначив необхідність врахування реалій сьогодення:

– Від минулого треба відмовлятися беззастережно. Щодо нових політпроектів, то їх було багато й усі вони закінчилися відомо чим. Наразі якщо вже проголосили нову партійку, то нехай би йшли до людей – на ринки, на вулиці, в студентські аудиторії. І послухали, що про них думають, а не агітували серед своїх колишніх однопартійців, намагаючись сіяти зневіру та розкол.

З-поміж основних завдань поточного періоду Леонід Мордовець назвав підготовку нової Програми СПУ й активізацію роботи щодо виборів у територіальних громадах.

На засіданні Політвиконкому також виступили перший секретар Черкаського обкому СПУ Сергій Малиновський; заступник Голови СПУ з питань ідеології, перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба; перший секретар Вінницького обкому СПУ Ніна Ковальчук, заступник Голови СПУ з питань юридичного забезпечення діяльності партії Володимир Левцун; перший секретар Дніпровського обкому СПУ Олег Цуркан; член Політвиконкому, перший секретар Харківського обкому СПУ Олександр Дубінський; член Політради Павло Квіта; перший секретар Львівського обкому СПУ Руслан Станіщук; перший секретар Чернігівського обкому СПУ Дмитро Герасименко; перший секретар Львівського міськкому СПУ Петро Музика; член Політвиконкому, перший секретар Рівненського обкому СПУ Валентина Петрук; заступник Голови СПУ з питань організаційно-партійної роботи, перший секретар Київського обкому СПУ Василь Сільченко; завідувач організаційного відділу Політради СПУ Валентина Ткачова та інші.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні постанови. Зокрема Політвиконком затвердив план заходів із відзначення 25-річчя створення Соціалістичної партії України.

Політвиконком ухвалив рішення скликати у першій половині листопада засідання Політради СПУ з метою визначення дати з’їзду, щоб провести його не пізніше грудня ц.р. Також створено комісію з підготовки проекту Статуту СПУ з правками, які потрібно внести відповідно до вимог чинного законодавства. Після обговорення в обласних організаціях проект Статуту буде винесено на розгляд з’їзду СПУ.

Прес-служба Соціалістичної партії України