Засідання Політради СПУ

Четвер, 20 грудня 2018, 17:07

З ювілеєм СПУ!

Шановні однопартійці!

Сердечно вітаю вас із 25-ю річницею Соціалістичної партії України!

З перших хвилин заснування в надзвичайно складних умовах початку новітньої історії України СПУ проголосила себе новою – проукраїнською! – державницькою, патріотичною лівоцентристською партією, поклавши в основу своєї програми визначальні принципи сучасного європейського демократичного соціалізму: «Свобода! Справедливість! Солідарність!»

За чверть століття СПУ здобувала перемоги, без сумніву, допускала й прорахунки, але ані на йоту не відходила від задекларованих принципів. Ми були та є істинною ідеологічною партією, яка багато років формувала конституційний і правовий фундамент держави, маючи своїм ключовим завданням захист прав та інтересів людей, розбудову незалежної, сильної і благополучної держави, яка служить суспільству та людині. Саме в цьому ми вбачаємо основну мету розвитку громадянського суспільства, що ґрунтується на засадах справжньої демократії – народовладдя, соціальної справедливості, економічної й культурної рівності всіх його представників, соціальних груп і класів.

Ми були, є й будемо в непримиримій опозиції до кланово-олігархічної влади, яка гнобить наш народ під різними масками. Саме тому влада намагається усунути СПУ з політичного поля країни, вдаючись до різних недостойних прийомів – від блокування участі нашої партії у виборах до намагань зняти її з реєстрації.

У той же час завдяки наполегливим, чітким і послідовним діям керівництва та обласних організацій СПУ, спрямованим на збереження нашої партії, 6 жовтня 2016 року Міністерство юстиції змушене було відкликати з Адміністративного суду позов щодо звинувачень СПУ в нібито невиконанні т. зв. закону про декомунізацію в частині своєї символіки.

Отже, спроба під незаконним, надуманим приводом зняти СПУ з реєстрації, а, по суті, ліквідувати її, остаточно провалилася. Крок за кроком ми змусимо владу виконати Конституцію, захистимо наше право на об’єднання в політичну партію за своїми переконаннями й збережемо СПУ. Запорукою цього є наша згуртованість та єдність, непохитна вірність благородним ідеалам демократичного соціалізму.

У вкрай непростий для країни й людей час у суспільстві стрімко зростає цінність миру, стабільності, справедливості, виваженості та інтелекту. Соціалістична партія України завжди акумулювала такі якості й таких партійців. Наразі перед СПУ стоїть завдання консолідації, модернізації та відновлення повноцінної діяльності в усіх куточках нашої держави. Наша партія має стабілізувати суспільство, вивести його з омани хибних ідолів, повернути на шлях порядності, законності, взаємоповаги, праці, економічного й соціального прогресу. Отже, сьогодні – свято, а завтра – надважливі завдання, багато нової, вкрай потрібної для нас і мільйонів наших громадян кропіткої роботи.

Бажаю ж усім Вам успіхів і наснаги.

Із ювілеєм Вас, дорогі товариші!

Голова Соціалістичної партії України Микола САДОВИЙ