Важливі зустрічі Голови СПУ

П'ятниця, 06 грудня 2019, 19:25

На Київщині проведуть перепоховання 20 воїнів

22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, на Київщині проведуть перепоховання 20 воїнів, що загинули у 1941 році.

Їх останки знайшли пошуковці ВГО “Закінчимо війну” спільно із курсантами Національної академії СБУ України, повідомляє УНН.
Вихованці Академії разом із пошуковцями провели розкопки на місцях кровопролитних боїв у лісі біля станції Березань, де у вересні 1941 року оборонці Києва потрапили в оточення, у так званий “київський котел”. З архівів відомо, що в Березанському лісі прийняли свій останній бій військові 37-ої армії разом із бійцями 5-ого, 21-ого та 26-ого армійських підрозділів, а також матросами Пінської флотилії.
Останки воїнів будуть урочисто поховані біля Меморіалу загиблим захисникам Київщини під час Другої світової війни, який знаходиться неподалік від села Борщів Бориспільського району і є місцем перепоховання невідомих борців із нацизмом.
Початок траурної церемонії о 8:00.
Нагадаємо, ВГО “Закінчимо війну” вже не один рік займається справою пошуку та перепоховання загиблих воїнів. У цьому громадській організації сприяє ПАТ “ХК “Київміськбуд”. Громадська організація співпрацює з подібними організаціями на території інших країн. Як повідомив глава “Закінчимо війну” Юрій Зубко щорічно до України з-за кордону надходить до 500 — 600 заявок на пошуки місць поховань загиблих у роки Другої світової війни.
занском лесу приняли свой последний бой военные 37 армии вместе с бойцами 5, 21 и 26 армейских подразделений, а также матросами Пинской флотилии.
Останки воинов будут торжественно захоронены у Мемориала погибшим защитникам Киевской области во время Второй мировой войны, который находится неподалеку от села Борщев Бориспольского района и является местом перезахоронения неизвестных борцов с нацизмом.
Начало траурной церемонии в 9:00. Сбор возле памятника Атакующему солдату. Приезжайте, провести в последний путь 20 солдат - это самое большое, что сегодня мы можем сделать для них. Ну и помнить...