Важливі зустрічі Голови СПУ

П'ятниця, 06 грудня 2019, 19:25

Єднатися у боротьбі за мир, проти нової світової війни!

22 червня виповнюється 75 років з моменту, коли гітлерівська Німеччина напала на СРСР. Друга світова війна, яка розпочалася у вересні 1939 року, коли війська німецького вермахту атакували Польщу, жорстокою, невблаганною ходою прийшла й на українську землю.

Час, що відтоді минув, великий масив оприлюднених документів і досліджень дають змогу по-новому оцінити як причини виникнення Другої світової, так і роль конкретних історичних постатей у її розв’язанні. Очевидно, що дискусії з цього приводу будуть продовжуватися, натомість абсолютно незаперечною залишається істина: війни розв’язують політики і правителі, а розплачуються за їхні злочинні ідеї та наміри - народи.
Здавалося, час давно вже зрозуміти, що війна – це величезне зло, це трагедія не тільки народу країни, проти якої вона спрямована. У війні апріорі не буває переможців: ще жодна держава не виходила з розпочатої нею війни без власних втрат. Так було і так буде завжди. Найпереконливішими свідченнями цього є безмежні страждання та незліченні втрати, котрі понесли всі учасники Другої світової війни.
Саме про це слід пам'ятати всім нинішнім авантюрним політикам і правителям.
Тож, схиляючи голови перед пам’яттю жертв Другої світової, поставимо собі за мету: усемірно кріпити нашу спільну єдність у боротьбі за мир як запоруку кращого майбутнього України і народу.

Політвиконком Соціалістичної партії України