Засідання Політради СПУ

Четвер, 20 грудня 2018, 17:07

Соціалісти Рівного вшанували пам’ять воїнів - визволителів міста

З нагоди 72-ї річниці визволення Рівного від фашистських загарбників 2 лютого ц.р. на військовому меморіалі кладовища “Дубенське” відбулися заходи за участю представників місцевої влади, ветеранів Великої Вітчизняної війни, громадсько-політичних організацій, військових, жителів. 945 довгих і трагічних днів німецької окупації Рівного закінчились подвигом - важкими боями та визволенням, окропленими кров`ю та слізьми за загиблими.

За звільнення Рівного заплачено високу ціну. Бої тут були страшні, фашисти вперто захищали розміщену в Рівному столицю окупованої України. Більше тисячі наших воїнів поховано тільки на цьому кладовищі. Тому 2 лютого для рівнян - день вшанування, день пам`яті, день-реквієм…
Присутні на заходах вислухали виступи ветеранів, згадали славне минуле, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих, поклали квіти на Алеї Героїв.
Соціалісти обласного центру традиційно долучилися до цих заходів. З синівською повагою та любов’ю ми пам’ятаємо тих, хто ціною неймовірних зусиль, а іноді і свого життя, звільнив нашу землю від ненависного ворога. Ми, діти переможців, низько вклоняємося світлій пам’яті ветеранів та щиро дякуємо за їх подвиг.
Вінок від рівненських соціалістів покладено до пам’ятника герою - розвіднику Миколі Кузнєцову, який разом з своїми бойовим побратими в роки військового лихоліття боровся тут з фашистськими окупантами.
У той же день у виставковій залі міського будинку культури відбудеться концерт “Фронтова платівка”. У концертній програмі виступили народний хор ветеранів збройних сил і праці «Патріот», місцеві аматорські творчі колективи.

На фото: Соціалісти Рівного на військовому меморіалі кладовища «Дубенське» з полковником Андрієм Мойсеєнком, 92-річним ветераном, який в далекому 1944-му разом з воїнами 1-го Українського фронту визволяв наше місто.

Прес-центр Рівненського обласного комітету СПУ