Вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України!

Середа, 12 липня 2017, 11:53

Ми зберегли нашу СПУ. Настав час роботи з відновлення її авторитету в суспільстві

Неділя, 25 червня 2017, 19:39

Відбулося засідання Політвиконкому СПУ

Неділя, 07 травня 2017, 21:04

Перше травня у Кропивницькому

Вівторок, 02 травня 2017, 08:39

Заява Чернівецького обкому Соціалістичної партії України з нагоди двадцятип’ятиріччя заснування партії

Соціалістичній партії України виповнилося 25 років. 26 жовтня 1991 року було створено першу в незалежній Україні партію, яка запропонувала реальний шлях побудови демократичного, заснованого на праці і справедливості суспільства, без проявів екстремізму та авантюризму. Боротьба за права кожного чесного трудівника, кожної порядної людини була основним пріоритетом спільноти людей, які взяли за мету збудувати устрій соціальної справедливості.

6 вересня 1991 року в Чернівцях відбулося організаційне засідання ініціативної групи зі створення нової української партії лівоцентристського спрямування. Головою обласного організаційного комітету став Костянтин Андрійович Павельчук, якого також делегували до складу республіканського комітету. Згодом було обрано 5 делегатів на установчий з’їзд партії ( по одному з Глибоцького, Кельменецького та Путильського районів, і двоє з обласного центру).

З перших днів створення СПУ розпочалася активна боротьба за права та інтереси людей. Свій перший мітинг буковинські соціалісти провели в листопаді 1993 року. Становлення обласної організації СПУ відбувалося в умовах шаленої антикомуністичної пропаганди та брехні, хоча лівоцентристський рух тут має давню історію. Соціалісти та соціал-демократи Буковини на початку ХХ століття утримували значний вплив на населення краю, виступаючи проти злиденного життя земляків та за вирішення національного питання. Вони дотримувалися парламентських методів боротьби, виступали за здійснення реформ. Їх представники обиралися до крайового парламенту (сойму).

Незважаючи на різні перепони, наполеглива робота серед людей і для людей не залишалася не поміченою. У березні 1998 року до місцевих рад області було обрано 29 соціалістів, у тому числі до обласної – 5. А на виборах 26 березня 2006 року від СПУ обрано депутатами: обласної –7, районних – 46, міських – 33, селищних 22 та сільських – 294 особи. Обрано 1 міського та 11 сільських голів.

Організовуючи акції протесту та діючи через своїх представників у місцевих органах влади партійні комітети добивалися прийняття справедливих рішень на користь буковинців та територіальних громад. Їх діяльність стала більш результативною, коли у 2002 році перший секретар обкому СПУ Мельничук М. В. був обраний народним депутатом України.

На своєму 25-річному шляху обласна організація, як і в цілому партія, відчувала великий спротив тих, які прагнули надмірного збагачення та безмежної влади. З метою компрометації діяльності соціалістів застосовувалися різноманітні брудні методи. Нажаль, за допомогою підкупу, обману, шаленого тиску ангажованих ЗМІ в 2007 року СПУ позбулася своєї фракції в парламенті України. З цього часу Верховна Рада як птах з одним крилом бо нікому захищати лівоцентристські ідеї, за якими стоїть інтереси основної маси знедоленого населення. Замість лозунгу соціалістів «Збудуємо Європу в Україні!» посилився галас про європейський вибір, під гамір якого прірва між багатими та бідними стала нездоланою. Е-декларації наших можновладців з багато міліонними статками шокували не тільки українців, але і весь світ.

А олігархат, щоб зберегти подібні настрої вибудовує різні політичні проекти. При цьому Соціалістичну партію України, яка зберегла організаційні структури і здатна відстоювати споконвічні прагнення людей взялися видавлювати з політичного життя силовими методами аж до спроби її заборони за надуманим приводом.

Спочатку не допустили соціалістів на вибори народних депутатів (2014 р.), потім місцевих рад (2015 р.). Вперше за роки незалежності було порушене конституційне право на волевиявлення цілої спільноти людей. В Чернівецькій області в різні роки за СПУ голосувало від 12 до понад 33 тисяч виборців. Тому, щоб не втрачати можливість впливати на суспільно-політичний та економічний розвиток краю наші досвідчені ативісти, виходячи із діючого законодавства, вимушені були піти на місцеві вибори під брендами інших політичних сил. Окремі з них обрані до районних, селищних та сільських рад, де відстоюють інтереси людей.

З огляду на вище зазначене та вболіваючи за долю України як суверенної соціальної держави

Заявляємо

Про готовність і надалі відстоювати законні права та інтереси буковинців на програмних засадах Соціалістичної партії України.

Ми переконані, що саме СПУ, з її ідеологією та досвідом, здатна консолідувати лівий рух в Україні щоб забезпечити захист простого трударя. На своєму 25-річному політичному шляху вона на практиці довела що належить до тих політичних сил Європи, які зробили її такою, до якої нас нібито ведуть.

Нам потрібно бути пильними, бо олігархат заради збереження своїх владних позицій, що є джерелом їхнього збагачення, підживлює суспільство видуманими партійними проектами псевдо-соціалістичного забарвлення, що покликані ввести розбрід в середовищі тієї частини населення, яка прагне до реалізації лівоцентристських ідей. Закликаючи до об’єднання з ними, ставиться мета посіяти серед політично активних громадян зневіру в можливісті змін на краще.

Ми звертаємося до членів СПУ, усіх прихильників лівоцентистської ідеї та небайдужих людей Буковини підтримати нас і згуртуватися на шляху до кращої долі.

Ми зобов’язані піднятися, бо Україна в нас одна!

Прес-центр Чернівецького обкому СПУ