Відбулося чергове засідання Політвиконкому СПУ

Вівторок, 05 вересня 2017, 18:03

Засідання Політради Соціалістичної партії України

Середа, 16 серпня 2017, 13:05

Вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України!

Середа, 12 липня 2017, 11:53

Ціновий марафон

Останнім часом цінники на м`ясо-молочні товари вражають. Нещодавно в одній із газеті я прочитала, що наші корівки замість зеленої травиці жують заморську зелень – долари. Тому й такі дорогі у нас сири, молоко, м`ясо. Та хіба тільки ці продукти вже не по кишені злиденним українцям. У мене двоє маленьких діточок – 8 та 5 років. Вони такими очима на ринку дивляться на фрукти, що я геть божеволію. Малина, черешня, смородина витягують з мізерних сімейних бюджетів немалі кошти. Але ж так хочеться, щоб малеча наситилася вітамінами влітку. Морквину і ту купуєш одну, бо коштує вона 10 грн. за кілограм. Мабуть, теж прив`язалася до долара, який міцно тримає її в своїх обіймах.

Навіть привезені з передмістя овочі не по кишені родинам, в яких малі статки. Та замість соціального захисту населення влада спокійно спостерігає за стражданням 80% людей, обіцяючи і подальше подорожчання продукції. Ми в селі здаємо молоко по 3 грн. за літр. Маємо від тримання великої рогатої худоби лише збитки. Бо тварин нагодувати треба, а це теж дорого обходиться. Я вже не говорю про тяжку селянську працю. Теж не дивно, що населення збуває корівок. В череді нині не 80-100 одиниць, а 10 – 15 на велике село. Оце дожились! Тепер ще і за корівники податок маємо платити.
Ми таки терплячий народ – здебільше один одному скаржимось, депутатів «незлим» словом згадуємо, Кабмін. І більше не робимо нічого. Боїмося, що мораторій на продаж землі знімуть, і куплять чужинці нас з потрухами. А чиновники не заступляться, мотивуючи, що бюджет поповнювати треба… Ось тільки можновладці отримують таку зарплатню, що з голоду не змарніють. А прості люди, діти вже відчули справжній геноцид влади на собі.
З осені ще й тарифи нас додушать. Тоді вже точно за Шекспіровським Гамлетом поставим собі запитання: їсти чи не їсти? Мабуть для кожного відповідь зрозуміла, окрім олігархів та володарів високих посад. Цікаво, хіба не вони розкрадають бюджетні кошти, не вони будують собі замки і здають в оренду цілі «власні» під`їзди, відпочивають на морях. Так би й нам жити. Адже земля українська багата природними ресурсами, своїми чорноземами. Шкода, що правителі держави не мають розуму та відповідальності, аби цим багатством вміло розпоряджатися.
Соціальна несправедливість в суспільстві досягла критичного рівня. Тож чекаємо від влади, уряду Гройсмана не проведення реформ за рахунок збіднілості незахищених верств населення, а за рахунок професіоналізму, знищення корупційних схем в управління державою та підвищенням рівня відповідальності за свій народ.
Валентина Мірошниченко, Вовчанський район